14.06.2020 г., 1:16 ч.  

Жената на 60 

  Поезия » Друга
5172 4 3

Жената на 60 не е светица,
не е и ангел в мъжките очи.
Прощава тя като кралица,
когато някой съгреши.
Жената на 60, като орлица
с криле закриля своя дом.
Тя има поглед на девица,
но хапе като куче зло.
Жената на 60 не е газела,
не е с осанка на сърна.
Сребро в косите си е сплела,
в сърцето – огнена искра.
Жената на 60 на мед ухае,
на ябълки и дъхав хляб.
Без вино може да опива.
Да води може даже сляп.
Жената на 60 още обича,

но от любов не ще да изгори.

Тя има смях на палаво момиче,
но няма време за игри.

 

© Диана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??