11.12.2022 г., 12:13 ч.

Жената на капитан Петров 

  Поезия
212 1 2

Ах! – жената на съседа – капитан Иван Петров,
всяка сутрин мене гледа, и ме гледа със любов,
капитанът все го няма, в родната казарма спи,
тя вари ми чай за двама – риган, мента и липи,
гащичките си простира върху дворното въже,
кани ме: – Ела на бира! – явно, вдява от мъже,
гледам – котенце на скута, бяла роклица солей,

 

влизам само за минута, че да ѝ река: – Здравей!
Капитан Петров се бави върху някой полигон
по размирните държави в чуждестранен легион,
знам ли дава ли си сметка колко много страда тя? –
влюбената ми съседка, дето в моя стих влетя,
предпочитам – сам и ничий, да се гърча от Любов.
Сбогом, мило ми момиче! Здрасти, капитан Петров!

 

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??