3.09.2022 г., 10:13 ч.  

Жената на приятел 

  Поезия » Еротична
446 3 2

Вечеря привидно невинна,
с приятел храна споделена.
Наздравици с чаши за вино
редуват с усмивки напевни.

 

Отдавна се знаете двама,
търчехте до късно на двора –
делеше го старият сламник,
скривалище беше оборът.

 

Летата си в село делихте,
делите до днес и храната.
с жените сега споделихте,
една е от Кръста водата*.

 

Нощта упорито напредна,
множаха се чашите с вино,
смехът неусетно приседна
в искрата в очите игриви.

 

Случайност ги водеше често
при пазвата тъй благодатна,
удавена с вино уместност
отвори врата непозната.

 

И похот през нея премина,
и вече не беше случайност -
горящата диво камина
подканяше двама към крайност.

 

Нощта ги прикри, че си взеха
от чуждата пита парче.
Съвестта си дали убедиха
приятел какво ще рече?

 

Откъснал плода забранен
с жената на своя побратим,
дали ще му бъде простено,
душата му вечно ще пита. 

––––––––––––––––––––––––––––

*Кръстени в една вода. 

© Елза Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, това имам предвид - непознати, забранени чувства, подсилени от виното. Благодаря, Антоанета!
  • Отваря се врата за други чувства? Така ми подейства -
    "отвори врата непозната." Харесва ми много забранената любов!
Предложения
: ??:??