Мъжът:
- Прекрасна моя, дай ръка!
Лицето ти е тъжно!
Аз знам - на твоята душа,
докосване е нужно.
Недей, ноември да тъжиш.
Гората пак е в злато!
Не страдай, че дъждът ръми,
знай, пак ще дойде лято!
С теб пак ще ходим по вода
в реки и водопади!
След десет дни - на Коледа
те чакат изненади!
Поръчал съм ти - от Витон,
бикини с цвят на слива!
От Гучи - свеж одеколон,
в снега да ти отива!
Жената:
- О, мили мъжо, мили мой,
разбрах, че ме обичаш!
Но ти сега, не си в застой,
не ща да ме обличаш.
Аз искам вместо тез неща
на Луи Витон и Гучи,
на Коледа да съм с кола!
С колата на Белучи!
Но тя да бъде - нов модел!
Единствена в страната!
На пътя да е - без предел!
И с дизелов двигател!
Тя може да е с цвят червен:
Порше или Ферари!
Салонът да е - позлатен,
и с място за другари.
Мъжът:
- О, мила моя! Скъпа, ти!
Не ти ли е горещо?
Ще сбъдна твоите мечти,
като ми стане нещо!
Разбирам те, но няма как
да седнеш във Ферари!
Хвани си някой друг глупак
да има с теб кошмари!
Щом гучитата ти не щеш
и скъпите витони,
по Витошка, ще мааш пеш
със стари панталони!
Веднага давам ти развод,
от теб да се откъсна!
Един последен, умен ход.
Животът с теб ми втръсна!
Жената:
- Прости ми коте, сбърках аз.
Аз с тебе се шегувам!
Ще ходя с влака до Бургас,
с бикините да плувам!
Мъжът:
- Прощавам ти, ела до мен,
и дай една целувка!
Навярно - някой хубав ден,
ще клъвна, тази плувка.
Юри Йовев
ноември 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени