10.06.2024 г., 15:16 ч.

Жените със забързани походки 

  Поезия » Любовна
355 2 1

ЖЕНИТЕ СЪС ЗАБЪРЗАНИ ПОХОДКИ

 

... защо Жените – слязат ли във парка, търчат, като че ли ги гони змей,

наместо да изпушат с мен цигарка, да ми рекат на пейката: – Здравей! –

и да добавят: – Старче, ти си готин, но с двата крака си Отвъд – почти.

Нима заслужих да съм тъй самотен? – и запокитен в бездни от мечти.

Загледан във зениците им кротки, в които Бог е ръснал звезден прах,

 

след роклите им – светли платноходки! – и римите си даже опетлах,

защо да не поседнат с мен във края на този – тъй объркан, мой живот? –

та, аз съм просто ангелче от Рая! – за миг слетяло – на автопилот,

Жени, които в падащата вечер да ми рекат поне едно: – Здравей!

С тях да съм най-щастливото човече, преминало по Варненския кей.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Какво да река, майстор си!
    Загледан във зениците им кротки, в които Бог е ръснал звезден прах,
    след роклите им – светли платноходки! – и римите си даже опетлах,
Предложения
: ??:??