14.05.2018 г., 19:53 ч.

Жените ви 

  Поезия
285 2 3

ЖЕНИТЕ ВИ –
те са свещени. 
Не сквернете имената им! 
Вгледайте се в ореолите им –
диамантени куполи
и в очите им 
търпеливо затворени
като покриви на домове. 
Жените ви са икони. 
Чело сведете! 
Коленичете
пред ризите си
прилежно изгладени! 
Пред ръцете им
хладнокръвни при бедствия 
като стени. 
Жените ви –
вашите стожери, 
гръбнакът, на който 
стоите изправени 
и големи мъже. 

 

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??