16.07.2020 г., 8:01 ч.

Жеравни 

  Поезия
584 0 0

Опитай се да сочиш пъклено

отвесен жерав на едно крило,

и другото му, застъпеното,

прикуцва в мислен танц – танго.

 

И с цвят на пепелта на роза

сивей в белотата на изригваното –

жераве,

та розите са те попарили до требнено!

 

Отмерено размах на две крила,

но само във ума,

защото едното е настъпено –

дотягаме сами на себе си

безкрилато непрегърнати.

© Велина Караиванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??