Jul 16, 2020, 8:01 AM

Жеравни 

  Poetry
582 0 0

Опитай се да сочиш пъклено

отвесен жерав на едно крило,

и другото му, застъпеното,

прикуцва в мислен танц – танго.

 

И с цвят на пепелта на роза

сивей в белотата на изригваното –

жераве,

та розите са те попарили до требнено!

 

Отмерено размах на две крила,

но само във ума,

защото едното е настъпено –

дотягаме сами на себе си

безкрилато непрегърнати.

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??