28.08.2020 г., 21:07 ч.  

Йероглиф за светлина 

  Поезия » Философска
718 5 23

ЙЕРОГЛИФ ЗА СВЕТЛИНА

 

Можех ли да бъда друга –

в тълпата да се отличавам?

Мен не ме примамва луксът

и цветовете ме смущават.

 

Кога ли тука съм дошла

и как преминах стъпалата –

отчаяна, дори и зла,

предала не един приятел?

 

Дано и друг е проумял,

че на върха е тъй студено.

Стремежът да останеш цял

не значи винаги почтеност.

 

Аз в ледените тишини

най-упорито се зазиждам.

Но в тънките пукнатини

прониква светлина. И виждам.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??