26.09.2018 г., 23:47 ч.

"Жертва" - жертва 

  Поезия » Свободен стих
406 0 0

Не спи,мисли и мисли

Привиждат и се кучета и хора,че я търсят

става й топло,започва да разхвърля дрехите си

и въпреки всичко и въпреки потта съня неидва

 

ден и ден,нощ и нощ така минава живота й

как да принуди някого,как да се чувства като нещо което не е станала,как да унищожи живота на някого

 

живота за нея е цел,а целта живот

така нейните жертви се превръщат в жертви на другите нейни жертви.

кръга се затваря,сряга и от него излизат само мъртвите или късметлиите

 

алчността поддържа кръга затворен

надеждата го върти,но не го прецежда

нуждата поддържа играта вътре

а обидата си затваря очите и "вкарва"нови жертви в него.

 

само само някои,които виждат болестта

могат да не се обидят,да не са алчни и да не се надяват,че розовото е червено.само тези нямат надеждата че може със затваряне на очите да се промени всичко.само така не може да се роди нуждата-най лошия съветник и най-краткия път към смъртта.

 

Кой предизвиква смъртта?-това е въпроса

от всичкия набор от злини,най-голямото зло е когато сме сигурни че сме здрави без да сме здрави,когато си налагаме мнението без да разбираме защо. Оставят се следи в обществото,които са следи само защото са без отговор.

© Детелина Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??