Жертви на жестокостта
Жертви прави ни жестокостта,
живеем в лошо време,
назовава се с различни имена,
основното е „престъпление”.
Тя облича се в различни форми,
често дори живее вътре в нас,
малко трябва ú да се отприщи,
със сила да ни подчини във власт.
Насилниците милост нямат!
Нараняват без чувство за вина,
нападат, насилват, оскверняват,
безмилостно ограбват тяло и душа.
Те използват и захвърлят свойте жертви
като ненужни вещи и без страх,
извършили немислимото, и смели
впускат се в поредния си грях.
Често страх ни е да се оплачем,
повечето пъти води ни срама
отново жертви да не се окажем,
опетнени и захвърлени в калта.
Нашата държава е безпомощна, безсилна!
От ужаса на времето да ни спаси,
но докато стои и безучастно гледа,
злото дебне и тепърва предстои!
© fervor Всички права запазени