Йес!
“All we need is love” - Beatles
Драма: италиански аристократи
и дискурсивно кресчендо.
Някак си пари. Свисти. Коси и костюми
естествено – черни. Заряди в очите,
(филмът АЕЦ облъчва хай стайлинг),
хора с кучета, с портфейли, с велосипеди,
излизащи от бизнес коктейли и
паркиращи в къщи с басейни и зид...
Модерирано висше паричие,
рокли на пеперуди от крепдешин,
желания, похот и стъклени перли –
майсторски извъртян чийзкейк.
Отгоре – мус де лукс! Препарат
за гланциране. Дайте блус, кавалери!
Моят филм е в аварийната лента.
Някой да иска да съгласува
обяда, леглото, конфликта си с мен?
Една четка, една кърпа и чифт очила.
По една: чиния, душа, самота.
Карти: две, самоличност – една.
Приятели? Вече не знам. Имена.
Врагове – на двете ръце, и отгоре...
Паднах. Колената кървят – и сълзя
от свределчето под лъжичката –
ти ще го кажеш: вътре горя от
мисли и вери – направо съм клада!
И не се ли намери, макар и от кал,
продуцент/оператор/приятел
да направи от монотирада
врящо гърне анджак във ада? А?
Не искам чистилището на Данте,
нито рая на поетите и дамите.
Стига ми ниша за двама – трева,
пясък, майско поле, каравана
залези от червени луни над море...
пушек над гореща жарава... това е!!!
© Златина Георгиева Всички права запазени