Не се насищам на лъжите,
които ме връхлитат, грабят -
използват за целта мечтите,
и правят опити да хапят.
И затуй, че съм грамотен,
имам постоянна нужда
да помагам на човек сиротен
и поемам грижа чужда.
И тогава ситуацията гранична
ме превръща в наивник,
а заради позицията критична
ме приемат за противник.
© Валери Рибаров Всички права запазени