28.11.2017 г., 16:03 ч.

Житейска проза 

  Поезия » Гражданска
740 0 2

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

Бай Асан от село Бедно се събуди с махмурлук.
През прозорчето погледна към градината. От тук
виждаше как съчки сбира булката му, как превита
към небето задник вири… при колене са гърдите.
Гледайки я как ритмично се поклаща и се труди,
чувство някакво „лирично“ сетивата му пробуди.
През вратата се изниза тласкан от неясна тръпка
и към фигурата близка се прокрадна с тихи стъпки.
Спря се зад жената свита, поогледа се крадливо
и запретна ѝ полите на гърба. Изсули живо
панталона и я сбута. След минута запъхтян
се отдръпна и с изути гащи тръгна си Асан.
Бавно в къщата се върна легна си и пак задряма,
а жена му се обърна и изпсува тихо само.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??