13.09.2011 г., 21:44 ч.

Житейски кръговрат 

  Поезия » Философска
557 0 3

                   

                         Житейски кръговрат

 

Всеки се ражда
със свойта съдба:
с плач, или тихо, 
почти на шега.

Кратичко детство
със смях и игри.
Следва учение
и безгрижни мечти.

След туй - кариера,
приятелство, брак
и всичко отново
повтаря се пак.

Деца ти се раждат,
в тревоги и радост,
отлитат годините
на твоята младост.

Децата израстват,
излитат навън,
а ти се превръщаш
в самотен стар пън.

Отлитнало минало,
невзрачно "сега",
и "някакво" бъдеще,
обвито в мъгла.

Но въпреки всичко,
с оптимистична тъга,
летим като птички
или газим в калта.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??