10.07.2010 г., 15:07 ч.

Жив 

  Поезия » Философска
474 0 1

Жив

От живота недоволен,
дни и нощи пропилях,
от живота недоволен,
помня ли дали живях?

От живота бях доволен,
имах дрехи, дом и хляб,
но с живот полудоволен,
за Живота бил съм сляп!

От живота недоволен,
Теб на кръста аз видях...
От Живота съм доволен,
в Теб едва чак заживях!

От живота съм доволен,
зная болка, жажда, глад
и в Живота, предоволен,
макар и беден, съм богат...

09.07.2010 г.

Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това са чудесни редове- с истината в тях, макар, че всяка истина е относителна.
Предложения
: ??:??