9.06.2008 г., 11:05 ч.

Живееше едно дете 

  Поезия
798 0 3
Живееше едно дете

Под мрачното небе,
сред мрака на Земята
живееше едно дете,
отчаяно пазещо си душата!

Не се доверяваше често,
дори рядко с други говореше,
стоеше си в стаята вместо
навън на разходки да ходеше!

Душата му бе пълна с любов,
но не знаеше как да я изрази
и трудно му бе с живота суров
смело и гордо да просължи!

Сам-сама страдаше
по човека любим,
сам-сама плачеше,
молейки се над нея да се смилим!

Често мислеше
за смисъла на своя живот,
но никак не вярваше,
че към него има тя верен подход!

Порасна детето,
скоро стана жена,
промени й се някак лицето -
видяхме усмивка една!

Под светлото небе,
сред щастието на Земята
не живееше вече дете,
а жена с радост в душата!


© Просто Аз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??