25.12.2018 г., 21:51 ч.

Живей 

  Поезия » Любовна
689 1 1

 

Мечтай, обичай, живей!

В радост и мъка, и болка дори.

Гледай напред, и само се смей!

Дори и душата, в ад да гори!

 

Жажда за обич, жажда за власт.

Забиваш стрелата, дълбоко в сърцето.

Обвито в омраза, и тъничък пласт.

Продължава да бие, ни мило ни клето.

 

Погледи мътни, в ноща се засичат.

Мисъл за власт, в теб се прокрадва,

и думите тежки, сърцето посичат.

Ни делото твое, не ще те зарадва.

 

Мечтай, обичай, живей!

Бъди разумна, и щастлива дори.

По-силно, и от славей запей,

ако ще и душата, в ад да гори.

 

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • искам този текст да закупя авторските права ! колко ще струва телефон : 0886212053
Предложения
: ??:??