27.07.2022 г., 16:16 ч.

Живей 

  Поезия » Философска, Гражданска
223 1 2

                             Живей 

 

 

Сега живей приятелю, сега живей,

че той животът като река отминава.

Бори се с него, а понякога дори запей,

жив си, здрав си, само спомена остава.

 

Ако не ти харесва човече ти го промени,

не се плаши вдигни глава отново и се бори.

С трудностите и неволите ти пак се справи,

когато се изправиш само напред продължи!

 

Ако нещо те привлича много, ти го прегърни,

ако е красива жена ти я помилвай и целуни.

Хвани я нежно с ръка, погледни я и се усмихни,

красива българска роза с чувство й подари.

 

Живей и ако децата ти сега не са до теб, тъга,

те винаги остават в твоето изстрадало сърце.

Далече са от теб но ги носиш в твоята душа,

една душа ранима, душата на едно пораснало дете.

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??