15.03.2013 г., 21:54 ч.

Живей достойно 

  Поезия » Друга
772 1 6

Не осъждай живота на другите,

не прекланяй пред злото глава,

не подтискай душата на ближния,

не завиждай на чужда съдба.

 

Не поглеждай с погнуса нещастника,

не поклащай на слабия пръст,

не разделяй сърцата на влюбени,

не разпъвай живота на кръст.

 

Не обиждай различните хора,

не проклинай позорни души,

не убивай стремежа на силния,

не съди, не лъжи, не кради.

 

Изживей си достойно живота,

превърни се в безценен кристал,

ти си тук, за да бъдеш прозрачен,

със велика, безсмъртна душа.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Неземна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??