17.06.2023 г., 6:58 ч.

Живи! 

  Поезия » Философска
83 2 0

Вървя към себе си по твоя път

със своите нестихващи надежди.

Живее ми се още в тази плът,

че рано е за ново обзавеждане. 

Все още е прибързано да лягам, 

увѝт със нафталинови чаршафи, 

макар и неведнъж заклевал се във Дявола, 

аз никога не дадох си душата... 

Кога ще бъдем с теб евакуѝрани

от този свят така студенокръвен, 

където щастието Господ вакуумирал е 

да вдишаме, едва в домът си дървен... 

И въпреки отчаяната мисъл, 

аз вярвам във изстраданата сила!

Неписаното нам ще го напишем. 

Смъртта да ни прощава, но сме живи! 

 

Стихопат. 

©Данаил Антонов 

16.06.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??