ЖИВОТ
Е да, животът отминава,
като забързан дяволски експрес.
Следите му понякога остават,
понякога остава само стрес.
Живот ли е? Да го опишеш!
Да го усетиш само миг дори.
Или просто си въздишаш
и продължаваш в сивите си дни.
Един път ти е майка мила.
Един път ти е зъл палач.
Душата ти в мъглата се е свила
и чака да изгрее слънчев лъч.
Къде останаха мечтите?
Защо избягаха от зорките очи?
Защо не можеха честити
да живеят винаги във твоите дни?
17.07.2007
© Мириам Всички права запазени