Откакто се раждаш, ти си търсиш място
специално и избрано за теб във света.
Но често пъти оставаш разочарован
от цялата тази магия, наречена с простото име ЖИВОТ!
Но позволи на мен сега да ти разкажа
с най-простите думи, по най-простия начин
що е това живот
и какви са неговите правила!
Животът е пътят, който сам си избираш
и който започваш и свършваш докрай!
Животът е песен, която трябва да бъде изпята
с мелодии различни, тъй както е разноцветна дъгата!
И не веднъж в ями и дупки ти ще пропадаш,
не веднъж камъните ще те препъват!
Но мъката не трябва да те ломи,
а да те прави по-силен!
Не веднъж ти болки и радости ще срещаш,
не веднъж не ще бъдеш разбран.
Но трябва само пълна воля и характер,
за да не се удавиш в този безкраен кръговрат,
наречен с простото име - ЖИВОТ!!!
© Мила Всички права запазени