7.12.2008 г., 23:15 ч.

Живот 

  Поезия » Любовна
474 0 1

Живот

Мина покрай мен

и си замина,

дори за миг не спря -

живот, защо отмина?

 

Видях те, но не тръгнах

аз след теб,

стоях, мълчах и чаках -

какво ли чаках?

 

Ти никога не взимаш

онези, дето чакат,

все трябва да те гоним -

защо не чакаш?

 

Докоснах те за миг -

миг живях,

а после същото -

защо останах тук?

 

Живях наистина,

живях за миг,

живях със тебе само -

усетих ли живота?

 

Усетих го и толкоз

не посмях,

останах и умрях -

а можех ли да живея?

 

Да живея в изгнание,

във страх,

във щастието да живея -

защо ли не живях?

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??