25.09.2018 г., 1:16 ч.

Живот 

  Поезия
448 5 5

Светлината във очите чезне - 

малка свещ - със времето догаря. 

Мислите отварят черна бездна - 

невъзможно да ги изпревариш. 

 

Всяка радост с мъка е обречена. 

Като призраци - витаят  страхове. 

Чувствата - сами и разсъблечени, 

се превръщат в бели стихове. 

 

Бързахме и бяхме много сигурни, 

че света на пряко ще сечем. 

Но живота си играй безмилостно 

на рулетка - черен и червен. 

 

Преживяват се и даване и вземане. 

Всичко се преглъща със годините. 

Бог се смее, планове че имаме - 

неговите са различни. Винаги! 

 

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Може и да си прав, Fuskov...
  • Ааааа, аз па мисля, че плановете са съгласувани, ама не го знаем ...
  • Отново мъдрост и талант. И да, ако искаш да разсмееш Бог, кажи му какви са ти плановете
  • Харесва ми!
  • Но живота си играй безмилостно
    на рулетка - черен и червен. !!!

    Абсолютно!
Предложения
: ??:??