15.05.2019 г., 9:55 ч.

Живот 

  Поезия
333 0 0

Животът - сладостна отрова,

примесен с рози и коприва...

С доза гняв и страшна злоба

в света се мрачен път открива...

 

Заражда се у нас мечта: 

дъга се шири, слънце грее...

А в непрогледната тъма

проливен дъжд ще се излее.

 

И зная, липсва стръкче цвят

комуто тъмно е в душата,

навярно няма цветен ад,

но раят тук е, на Земята!

 

© Магдалена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??