Ах, този живот,
защо е такъв идиот?
Как безмилостно си играе и тормози хората,
без да вижда в тях умората.
Живот - дума с пет букви и две срички,
събрала в едно цяло всички.
Колкото пъстър и шарен,
да беше толкова и харен,
всичко щеше да е гладко,
като мед сладко.
Живот е това - роза с бодли и то много зли,
но никога няма красива дъга,
без дъжд от тъга.
© Венета Всички права запазени