14.12.2007 г., 7:43 ч.

Живот 

  Поезия » Философска
604 0 3

В живота отдавна се вглеждам безцелно
без посока или ориентир.
И  виждам, че той за всеки различно жесток е,
за хора от различните класи и стил.

Виждам, че той не прощава.
че удря без капчица жал,
щом тръгнеш в посоката права,
те пронизва в гърба като с остър кинжал.

И казваш, животът е долен
и мислиш, че много е лош.
Но утре оставаш доволен,
приел от него, подарък нелош.

Защо ли така е устроен,
защо сме на тази земя,
защо за едни той злодей е злосторен,
а за други приятел с протегната за помощ ръка?

Въпроси, въпроси, въпроси
задавам си аз през деня и нощта,
но забравям, че животът е този,
който тече само в посока една.

И тъй, животът минава
без да спира секунда дори,
и ние не можем назад да се върнем
ставайки дори малко по-добри.

А искам още толкова много
да видя от него сега.
Да спра да мисля за утре,
да живея щастлив тук и сега.

Искам да срещна жената,
на която с радост да се врека.
Искам да видя децата,
родени с мойте крила.

И тогава ще мога спокоен,
да посрещна при мен старостта
с грозните лапи челични,
търсещи мойта душа.

Но аз ще я гледам спокоен,
може би даже засмян,
защото ще бъда доволен,
че изпълнил съм своя си план.

Ще мога да сложа главата
на скута на мойта жена.
Да превъртя отново живота в главата,
и да закрача напред към вечността.

© Христо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • 3y3ka всеки път пишеш страхотни коментари и намираш ней карасивите думи в стиховете ми.
    Много ти благодаря за това и за пожеланията ти.
    И аз ти пожелавам същото.
  • Хареса ми! Днес го прочетох и в Стиховете.
  • "Искам да срещна жената,
    на която с радост да се врека.
    Искам да видя децата,
    родени с мойте крила." - Пожелавам ти го от сърце!!!

    Искам да те поздравя най-сърдечно за прекрасния ти стих, толкова хубаво си го написал, толкова истинско...
    Поздрав!!!Бих ти писала повече от 6-ца!!!
Предложения
: ??:??