Най-тежка присъда – живот без помилване –
получи злодей след смъртта!...
Очаквал бе друго: не прошка–ужилване,
низвергване, ад – за греха!
Извърши убийство!... Реши да се гръмне,
че споменът кървав боли!...
Самотният изстрел, преди да се съмне,
бе знак, че навън ще вали!
А идваше пролет!... Отвред се стъмнило –
злокобен и горестен мрак!...
Душата политна към светло кръжило –
негаснещ небесен маяк!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени