Mar 1, 2012, 1:10 PM

Живот без помилване 

  Poetry » Phylosophy
400 0 0

Най-тежка присъда – живот без помилване –

получи злодей след смъртта!...

Очаквал бе друго: не прошка–ужилване,

низвергване, ад – за греха!

 

Извърши убийство!... Реши да се гръмне,

че споменът кървав боли!...

Самотният изстрел, преди да се съмне,

бе знак, че навън ще вали!

 

А идваше пролет!... Отвред се стъмнило –

злокобен и горестен мрак!...

Душата политна към светло кръжило –

негаснещ небесен маяк!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??