28.10.2004 г., 13:48 ч.

Живот-братко мой 

  Поезия
1234 0 1
                                Живот-братко мой

Земята спи,но аз не спя
вървя по улицата сам
вътре в мен кипи кръвта-
пред нас е само вечността.
Имали някой с мен в този късен час?
Имали някой или сам дишам аз?
На яве и на сън Той е с мен.
Във вените ми е еритроцит обикновен.

Живот -братко мой,
живот -изпълнен с тежест
двамата с теб от първи дъх поели сме.

Изпихли аз -последната
глътка от теб братко мой?
Въздух в дробовете спря
и те повличам в свят от тъмнина.
Двамата с теб от първи дъх поели сме,
двамата в пръст потъваме.
Аз изпивам теб-
ти пресъхваш мен
наравно сме -пат всеки ден.

Аз мечтаех ,тъгувах,
но твойто име аз бълнувах.
Изпитвах любов ,омраза ,
чувах нежен глас,
но в теб вярах аз.
Търсих път -последен влак,
намирам,но пътници в него няма пак.

Живот-братко мой,
живот-изпълнен с тежест,
двамата с теб от първи дъх поели сме. 

 

© Цветелин Замфиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??