10.01.2014 г., 10:19 ч.

Живот ли бе... 

  Поезия » Друга
386 0 1

Живот-дарен. Живот-подарък.

От мен варен и носен нàрък.

 

Живот-зелен. Живот-превтасъл.

На част делен, в небето пасъл.

 

Живот-тепих. Живот-умора.

За теб се бих със много хора.

 

Живот-река. Живот-под чехъл.

Защото тъй и Бог е рекъл.

 

Живот от стих. Живот-поема.

Какво сторùх, какво да взема?

 

Живот-доспех. Живот-погача.

Ти бе успех и неудача.

 

Живот-насън. Живот-реален.

С лице навън и ход лоялен.

 

Живот-греда. Живот-измама.

Една следа от лъч на мама.

 

Живот-един. Живот-последен.

След теб самин заспивам леден...

 

 

 

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво, Никола! Чудесен стих и много ми хареса финала! Поздравявам те!
Предложения
: ??:??