20.12.2007 г., 11:17 ч.

Живот на колела 

  Поезия » Философска
612 0 2

Странно нещо е животът!

 

Върти се и се повтаря! Защо ли?

Дали съм взела съдбата на някой

или орисница зла е предрекла да страдам?

Лошите хора уж се наказват.

 

Така е, върти се живота и се повтаря. 

Страдаш ли ти, знай, че се връща.

Страда ли друг, отново се връща.

Радваш се ти - раздва се втори и трети!

 

Върти се живота и пак ти се връща.

Лъжа ли е той или изкусна измама?

Животът е безплатна награда,

ала е страшен, защото се върти и повтаря.

 

Водовъртеж или тиха вода, 

пустиня или оазис е той?

Животът е всичко и нищо.

Дава, но тъй, както дава, и взема.

 

Благослови и проклина, боготвори и заклеймява.

Издига всеки от нас,

но колко е трудно да достигнеш върхът

и колко е лесно да се спуснеш надолу.

 

Спасители тук НЯМА!!!

 

Политаш стръмно към пропаста и...

Ето, животът помага,защото той се върти и повтаря.

Отново си ти устремен към върха и стигаш!

Колко е хубаво да си там!

 

Тъй, от високо ти виждаш други как със зъби и нокти

драпат нагоре, да достигнат върха.

Поглеждаш нагоре. А там?

Там те очаква отново върха.

 

Изкачваш и него, отново над всички.

Замята се губи, върха го няма

и ти си отново наравно със всички, защото

 животът се върти и повтаря.

© Ана Узунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??