22.02.2017 г., 8:55 ч.

Живот назаем 

  Поезия » Гражданска
367 0 0

Живот назаем

Когато "пуши" ти главата
и те мъчат всякакви проблеми,
удари едно с една салата,
че туй са лековитите мехлеми!

Този те притеснява, онзи те притиска,
плашат те и ти говорят серт,
имаш кредит, който вноската си иска,
без да ги интерисува твоят дерт!

С усмивка ти го дават и ти обещават,
че ако закъсаш, ще го удължиш,
но обещанията бързо се забравят,
важно е психически да издържиш!

Правосъдие раздават,
сякаш имат права на прокурор,
малко май те заблуждават
и те плашат с думата запор!

Писъмце след писъмце
с мутренско решение съдбовно,
пий за тяхно здраве червеничко винце
и усмихвай им се ти любовно!

Телефонът ти прегрява
и непрестанно си звъни,
всеки с лихви те глобява,
теглиш стотици, връщаш хиляди!

Помагаш и си поръчител
на твой близък изпаднал в беда,
дават ти срок.. иначее.. съдия изпълнител,
а какво ли правят с тез дето от тях няма и следа?!

Душата ти гори, като жарава,
но има си решение за твойто закъснение,
търси си кротко своите права,
теглил си за нужда и не си извършил престъпление!
Димитър Димитров...

© Димитър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??