20.11.2010 г., 21:28 ч.

Живот по памет 

  Поезия » Философска
433 0 0

 

Ж И В О Т   П О   П А М Е Т

 

Най-страшното е лицето на живота по памет.”

Иван Динков - „Славянски псалми“

 

 

Не искам да живея по памет!

Мигът остава скрит!

Да живея с въображение:

не чуждото...

не старомодно измисленото...

не въображението на съвестта...

С въображението на страстта!

Страст да си човек,

да не си съвършен...

Страст за неуловимото,

да не си измислен...

Страст за невъображаемото „аз“,

просто да си ти!

Останалото...

                          е живот по памет!

© Събина Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??