Ж И В О Т П О П А М Е Т
“Най-страшното е лицето на живота по памет.”
Иван Динков - „Славянски псалми“
Не искам да живея по памет!
Мигът остава скрит!
Да живея с въображение:
не чуждото...
не старомодно измисленото...
не въображението на съвестта...
С въображението на страстта!
Страст да си човек,
да не си съвършен...
Страст за неуловимото,
да не си измислен...
Страст за невъображаемото „аз“,
просто да си ти!
Останалото...
е живот по памет!
© Събина Стефанова All rights reserved.