11.03.2009 г., 7:26 ч.

Живот сред теменужки 

  Поезия
778 0 2

Тя искаше да плува в теменужки,
да е красива, 
да вземе всичко от живота,
да е неземна,
господарка на сълзите,
орисница на чувства,
мъже да се избиват
в кървави дуели,
да страдат я
и я сънуват...
Красива бе
и плуваше във теменужки...
Взе всичко,
но непочувствана остана,
мъжете се избиха 
във дуели
да страдат я...
Остана сам сама 
със свойте мисли
и прокълна се.
Написа стих.
Заплака.
И беше истинска,
и беше чиста,
поне за миг.
А там, зад ъгъла
надничаше смъртта...

© Христофор Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се, че го прочетох. Ще прочета и останалите. Много ме впечатли, Христоор... Замислих се за едно мое стихотворение, което публикуваха снощи.... Може би имаме какво да си кажем. Успех, хубави са творбите ти
  • !!!
Предложения
: ??:??