4.02.2008 г., 16:38 ч.

Живота отне от едно невинно и малко дете 

  Поезия » Философска
1084 0 3

Покажи ми какво е да съм сълза,
да оставям мокра следа,
да се стичам надолу,
да падна тежко в пропастта.

Не, размислих, не искам да съм сълза,
вместо туй искам да бъда зелена гора.
Да усещам в листата си капки роса,
да се будя под слънчевите небеса.

Искам да видя какво е да си сърна,
да играя с потоците диви,
да паса росна трева,
да тичам по младите ниви.

Покажи ми какво е да си нощта,
със пеперудите черни да спя,
да бродя по улици сиви,
да срещам неволи мълчаливи.

Искам да бъда това,
което животът отне
от едно невинно и малко дете...

              03.02.08

© Джу Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??