Ще търси окото унесено и без почивка,
за да успее да открие „живото“ изкуство,
което да умее да погали с една усмивка
душата, да я приласкае и завие с чувство.
„Изкуството отвътре“ е с порив изразено,
защото не е подписвало договор с лъжата.
Наивно е малко, но никога комерсиално
и сълзата то е, претворена в красотата.
„Живото“ изкуство държи шпага или роза,
за да брани чувства, но не и пухени перца.
Винаги ще събужда с аромат в точна доза
или без страх ще убожда коравите сърца.
© Весела Найденова Всички права запазени