4.12.2008 г., 14:58 ч.

Животът 

  Поезия » Друга
541 0 1

Едно ново поколение

расте сред грях и престъпления.

И после с изумление

възкликват "Що за поведение!"

И на какво да се научим?

Хайде, кажете ми вие...

Какво възпитание да получим,

като днес всеки херо във вените бие?

И няма надежда, а само сълзи...

Никой няма цели, а ден за ден живее...

Уж към по-светло бъдеще вървим,

но не вървим, а по земята влачим се ние...

И кой да оправи тази държава,

като всеки за пари душата си продава...

И сърце в гърдите не остава,

а за слава и най-святото предава!

И в крайна сметка какво се получава -

не добро, а злото тепърва изгрява!

Но моето сърце бие още, някъде там,

аз няма толкова лесно да се предам.

И искам да кажа на всички - Вървете!

Не се предавайте, а се изправете

срещу тази болка и греховете.

Продължавайте да се борите,

нямате право да спрете.

Знам, че ви копаят гробовете,

но към добро се стремете!

© Диди Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Докато има непримирими млади души като твоята няма да изгубим надежда!
    И май е време нашето поколение да поиска прошка от вашето: Простете ни за лошото наследство!
Предложения
: ??:??