28.07.2007 г., 4:04 ч.

Животът бил нежна магия 

  Поезия
522 0 0
Животът бил нежна магия,
направена в сътворението на света.
Кой стори моята с тия
преплетени низост, жестокост, суета?
Кълбото кой ще разплита
от хиляди черни възли,
вързани, без да ме пита
в прокобна нощ
от тъмни сили,
вплетени от мен в дългия ми път?
С остра мощ
кълбото разплитам
възел след възел. Как тежат!
Без теб, без никoй...
Животът е моя грижа
Горчи. Не питай.
Бъди до мен,
но горчилката не опитвай.
Тя е моят дан
и моята награда,
която трябва да платя
с горчивите глътки на огромната чаша,
наречена живот - страдание...

© Нели Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??