1.06.2008 г., 12:24 ч.

Животът днес 

  Поезия » Философска
736 0 1
Днес всеки гледа да е нещо повече от всички.
Всеки гледа своя интерес.
Всеки гледа да се къпе във парички
и да кара лъскав Мерцедес.
Корави сърца, плискани от кръв студена,
И за всяка пикла - "важен е обемът".
Всеки следващ - по-отракан
и всеки обикновен човечец - все прецакан!
Всички с фешън дрешки да са искат,
а главите празни "пискат".
Всички в днешно време сте такива,
самочувствието направо ви ИЗБИВА.
Всичките еднообразни,
с фешън дрешки и глави - празни!
Важна е за вас обвивката,
кой от кой е по-красив?!...
Липсва ви усмивката
и не трепвате дори за миг.
Всеки върви наперено
с уста ОГРОМНА и лице - начумерено.
Но ще говорим като остареете...
Друга песен ще запеете!
Няма да имате лица от сатен.
Няма да имате нищо.
После се чудете и гледайте мен -
как уредих се с всичко!
Цял живот си пропиляхте
да се правите на "пички".
Сега, надявам се, разбрахте,
КРАСОТАТА НЕ Е ВСИЧКО!

© Ши Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много вярно .......
Предложения
: ??:??