26.10.2011 г., 13:34 ч.

Животът е миг 

  Поезия » Гражданска
1131 2 1

Животът е кратък, животът е миг,

ние се раждаме с болка и вик,

понякога плачем, друг път се смеем,

живота живеем тъй както умеем.

 

В този живот и тежък, и сложен,

ние всички, трябва и можем,

в любов да живеем, без капка омраза,

щастливи ще бъдем в живота тогава.

 

Трябва да казваме често "прости",

обичта да показваме, хора добри,

завист, омраза и зло да забравим,

живота си кратък добър да направим.

 

Ние не знаем защо сме родени,

защо сме изпълнени с надежди големи,

защо ли съдбата ни толкоз е кратка,

защо ли за някого е толкова сладка.

 

Миг от живота и вече ни няма

и някой си мисли, че това е измама,

загубим ли близък, тогава разбираме,

че животът е кратък и смисъл намираме.

 

Разбираме ние, че животът е миг,

че животът е кратък, но и също велик,

изхвърлете от сърцата омразата и злото,

радвайте се на живота, възхвалявайте доброто.

 

Всеки ден за нас е - дар неоценим,

топлата усмивка - лъч непобедим,

нека във очите ни сияе любовта,

нека и сърцата ни са пълни с доброта!

© ПЕНКА КАМБУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??