10.09.2023 г., 10:23 ч.

Животът ни - стих 

  Поезия » Любовна
511 1 0

Мисля си за устните ти - нежна коприна,

за красивите ти детски очи,

за същността ти - ефирна магия,

за сърцето ти скрито, от злобни очи...

 

За целувките твои си мисля,

за страстните ти нежни ръце,

за думите - самодивска магия

и за милото ти светло лице...

 

Мисля си и за тебе копнея,

за твоите тайни дълбоки...

Как искам с теб да се слея

и да се разгърнем във всички посоки!

 

Като цвете през Юни ти да приемеш,

моята мъжка и страстна любов,

в моите силни ръце страха да изгубиш,

и да чуеш душевният зов!...

 

Като вълна в теб ще разбия,

своята страст и мъжки копнеж ,

и после рая притихнал, в теб ще открия

и онзи, забравен, но весел младеж!

 

Като облак в небето ще бъда,

свободен, безгрижен , щастлив,

и душата ти - моята стълба,

ще ми бъде опра, надежда и щит!

 

И Бога с теб ще докосна,

кротко, смирено, като притихнал мъдрец,

а ти ще си моята боса

красавица с лавров венец!

 

И битката в тоя миг ще приключи,

спокойни ще бъдем във вечният миг,

страхът, победен ще се гърчи,

защото любовта ще пребъде във живота ни - стих!

© Добромир Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??