Живея като в сладка приказка,
притаила се в твоето дихание.
Но е по-хубаво от всяка мечта,
и още по-хубаво от всеки сън...
И живота си мога да прекарам,
чувайки дишането ти в моето,
оставайки в този сладък миг,
в този миг по-сладък и от мед.
И живота си мога да прекарам,
оглеждайки се в усмивката ти,
загубена в този миг завинаги,
в този миг по-вечен от вечност.
Където води път от нежност,
заслан от звезден небосвод.
И сърцето ми будно не заспива,
с широко отворените си очи.
И виждам слънцето в очите ти
и лъчите им ослепяват моите,
но ето, отново ги съзерцавам,
и очите ми не ще се затворят.
И не искам да пропускам и миг,
в който мога да те прегърна.
И искам така в теб да остана,
живота си с теб да прекарам.
© Лили Вълчева Всички права запазени