4.10.2023 г., 19:46 ч.

Жокерът в играта... 

  Поезия
169 2 7

Жокерът в играта...

 

Животът е... Най-сложната игра...
В която се налага да играеш...
По пътя си измисля правила...
Които предварително не знаеш..!

 

Понякога е труден и жесток...
Често правилата ще променя...
Душата ще поиска, за залог...
И в края на играта ти я взема..!

 

Животът е... Безскрупулен играч...
Компромиси на никого не прави...
Сбъркаш ли... Ще бъде твой палач...
И всичко що си имал ще ограби..!

 

Когато е добър, красив и мил...
Не си мисли, че губи във играта...
И този път, добре е преценил...
Колко ще оставиш във хазната..!

 

Животът е... Изкусен раздавач...
И винаги държи Асата...
Времето е... Жокерът Палач...
Покаже ли го... Взел ти е Душата.!!!

 

Калоян Христов©️
(Chris Heart)
04.10.2023
London

© Калоян Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??