10.11.2020 г., 19:30 ч.

Just for you 

  Поезия
354 2 4

Обичам те такъв - 

порочен и мизерен,
облян във пот и кръв
и с в пода поглед вперен.

 

Прокъсан и изтрит 
от таз земя цинична,
с гнева си неприкрит
и в поза неприлична.

 

Отхвърлен, мръсен, Мой
във времето разделно
и с гадости безброй
очернен прекомерно.

 

Във нечия игра 
заплетен и отнесен,
на косъм от смъртта
в живота си нелесен.

 

Със поглед тъжносин,
самотен и нещастен,
и моят стих незрим
на тебе е подвластен.

 

За теб и в 100 листа
стихът е недовършен,
и думи липсват, затова
налага се да свършвам.

 

12.1998

 

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Георги! Благодаря, Щураче, обичам мистериите по начало Да, това е идеала. Благодаря, Елмаз
  • Мъж и идеал! Описан, брилянтно.
    Браво!
  • Ама, че загадъчно На всичко отгоре и много хубавооо!
  • И... финал...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??