20.06.2008 г., 20:22 ч.

Жълтата книга 

  Поезия » Любовна
890 0 19
Жълтата книга... Нашата рожба -
първата Библия в мойте ръце
с думи за обич днес ме пробожда,
риза от мъка в душата плете...

Жълтата книга с листове скъпи,
чак от Чужбина за нея дошли,
с белите стихове - дъх от съня ти,
с прясно зазидани мои черти...

Жълтата книга днес ми е черна...
Хвърлих я в огъня - да изгори...
Рожбата първа, май и последна,
мътно заплака със букви-сълзи...

Всичките полети наши събрала...
Твойте спасения с мойте на кръст,
пееше вчера, а днес онемяла
от лицемерия... Лека и пръст...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??