21.08.2009 г., 16:37 ч.  

Жълтите цветя 

  Поезия » Друга
577 0 2

Ах, тези жълти цветя,

посипани по зелените полета...

Ах, тези сълзи на скръбта,

покапали по безкрайните полета...


 

Колко мъка е събрана в тях,

в мъничките им венчета...

Колко болка е събрана в тях,

в жълтото на техните цветчета...


 

Колко нежна и топла е красотата им,

но хлад навява тя в душата ми...

Колко нежен и галещ е ароматът им,

но пробожда остро той сърцето ми...

© Гергана Тодорова-Вачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Но жълти са и едни от първите цветя на пролетта, глухарчето, игликата
    още други. жълтото е слънчев цвят и не носи тъга а радост!
  • ...Този размер на шрифта ми дойде като крещене!!!Иначе стиха е хубав!Поздравче!...
Предложения
: ??:??