Междинност си
междинност ще останеш.
Вятърът напомня празнота.
Тъгата - липсата на спирка.
Летиш през черния тунел
на мислите
към гарата на тъмната материя.
Лъчите светлина
са съхнещи листа
в есента на небитието.
Междинността
напомня необятното.
Неназовимото те вика,
но нямаш име да го чуеш.
Незримото ти се явява
чисто голо -
най-красивата жена.
Но нямаш пръстите
да я докоснеш.
Водата на сътворението
(в Битие: 1:2)
мие нозете ти и те кръщава.
Но нямаш кожата да я усетиш.
Не си нито жив и нито мъртъв
си -
междинност - Ка-материя
от теорема на Болцано.
Не можеш да умреш.
Не можеш да възкръснеш. -
Кръст - на кръст
саморазпънал се.
Съд си за живота
без да консумираш.
Нетленност в тяло си
и тяло на нетленноста.
Междинност си
междинност ще останеш.
© Младен Мисана Всички права запазени
(в Битие : 1:2)
мие нозете ти и те кръщава.
Но нямаш кожата да я усетиш. ...” !!!
Толкова много си казал!
Благодаря!